Monday, 23 April 2012

SELAMAT TINGGAL ~ :(

bye bye JOHOR BAHRU :(



JOHOR BAHRU tanah air ku ~ selamat tinggal JOHOR BAHRU ~ :'( huuuaaaaaaa .. sedih nye lah .. hhaaiisshhh .. hari ni aku balik ke tempat aku mencari ILMU ALLAH .. rase berat pulak na tinggalkan JOHOR BAHRU ni .. demi ilmu agama , aku rele kan diri ku ini pergi berJIHAD ~ cceewwaaahhh :) hihi .. betol la >.< ok ok .. SERIUS OK EN.ALI MUHYIDDIN ~ hehe .. gamba kt atas ni OVER kn ?? haha .. tape la .. yg penting kene dngan situasi ni ~ hikhikhik .. ok .. hari ni aku balik ostel .. cm ta puas plak cuti (padehal cuti sebulan) hohoho :3 .. eh .. silap .. ta sampai sebulan .. baru 3 MINGGU .. hehe .. aku kene balik awal la .. cos KAMPUS aku ade wt KURSUS la ~ KURSUS BAHASA ARAB .. SEBULAN SETENGAH ~ lame kn .. hihi .. wajib plak tu .. haaiisshh .. apela .. k la k la .. na KEMAS barang la .. hehe .. da pukol bpe da .. aku BETOLAK kol 8.30 mlm ni .. doakn smoge slamat sampai ke destinasi ye :) ammiinnn :D

Sunday, 22 April 2012

BAJU ~ BAJU :)

testing baju :)
lawa la baju ni ~ hihihi :D



lawa kan baju ni :) tengok BAJU au , jgn tengok AKU :P hohoho :3 aku pakai JEK la lawa >.< lau korg pakai mesti LAWA SMART BERGAYA BUROK :P hahaha .. gurau jek :) penatnye BERJALAN td .. na cari baju KEMEJA p yg bekenan tu mahal sngt .. mklom la .. aku ni jenis ta suke bli baju MAHAL-MAHAL .. hehe :) tau la korg bli baju mahal-mahal kn .. haha .. wt pe bli mahal p pakai skali skala jek .. t jmpe LAIN bli lagi ==" bli SIMPLE n MURAH jek (cakap tade duit kn senang >.<) .. hohoho .. ta pon jd cm aku .. kumpul duit banyak-banyak than bli baju yg paling suke :) skali skale bli mahal .. hehe .. ok ok .. aku na ckp panjang lagi p kesian korg jek .. hahaha .. k la .. SALAM :) hehe ~

Saturday, 21 April 2012

MODEL AKU YG AKU SYG :) hohoho :3

ni hah MODEL aku tok amek pic :D
 bile aku bosan jek :)
hohoho :)
aku ada 2 MODEL ..



ni plak ACAP :)



DUA ORANG ni la jd MODEL aku bile aku bosan gile (walaupun aku TA PANDAI na edit lawa lawa cm korang >.<) .. apabila bace buku ta masok masok dlm otak >.< .. dorang la ajak aku menikmati keindahan alam kt SAWAH PADI :) best tu .. 




lawa kn pemandangan die :)
mang puas ati la dpt pegi tempat cm ni ~
^.^



suke la mase ni ;)
hoho >.<


alamak .. TERLUPA plak .. ada SATU lagi MODEL la .. t die MAJOK plak .. hihihi .. ni dia ~ d persembahkan ~~ ttttaaaaddddaaaaaa ~~ 



teddy kwn aku =="
(maafkan aku k baru MENTION name kau)
hohoho :3
^.^


hahahaha .. comelkan .. ni la MODEL aku PALING COMEL :) haha .. pape pon .. THANKS too MODEL-MODEL aku .. cos sudi teman aku bile aku BOSAN >.< ta LUPA ky kau TEDDY ==" hohhoho :3

aku ? korea ? same ? artis ? hohoho :3 (perasaan)

rindu la mase ni :(
na makan sama sama ngn korang lag >.<



rindu style ni .. hihi .. 
(ade cm taken 5 ta ??) hohoho :3
mesti la ADE TAKDE kn ?? >.<



ni kn ni kn baju kwn aku =="
haha .. aku ske pakai cos baju die lembot :)
hohoho :3 


ok ~~ botak =="
>.<



selamat PAGI rakyat MALAYSIA ~ hee :D serius pic ni sume burok .. malunye >.< .. tape la tape la .. korg lau tengok jgn kutok kutok ok .. hohoho :3 ade muke KOREA ta ? haha ==" jauh nye pegi smpai situ :P hahaha .. just BERANGAN boleh la .. haha .. ok la .. aku na cite panjang panjang tp risau lau korang muntah muntah la :3 hohoho ~ pape pon , nie la AKU <3

SABTU YG SANGAT BEST (PULAK~) =="

UNCLE USIN ? =.=
aku na letak tiket wayang tp 
aku da KOYAKKAN !



ok ok .. assalammualaikum .. aku na story sedih ni .. hohoho :3 .. ari ni mang nasib aku kurang baik ==" .. tau sebab pe ??? pasal cite ni la .. UNCLE USIN .. huh .. the making cm BEST p bile tengok ... HAMPEH ~ .. korang tau ta , aku ketawe mase mule mule start jek .. pas tu .. senyap ~ sepi ~ bile sampai prtengahan cite , ade la gelak sikit sikit .. aku dengan muke ta tau malu , aku KETAWE KUAT KUAT =.= .. (sebab na suroh dorg ikot aku ketawe ==") serius ta best ..BOOORRIiNNGGG SANGAT .. cm mane la aku boleh na tengok cite ni .. hhaaaiisssshhh ~~ korang tau ta , serius aku ckp ~ lau korang bukak TV3 skrg ni , ape ape cite lagi best dr cite ni .. ta kire la BERITE ke , DRAMA ke or what ever la .. gerenti lg best dr cite ni .. redho jela .. 


to AKAK JAGE COUNTER :
  • thanks sangat sebab ckp cite ni BEST !
  • siap la t ble aku dtg situ lgi !
  • thanks gak blanje pop-corn !
  • BENCI ORG YG JAGE COUNTER WAYANG !



Friday, 20 April 2012

KENANGAN FORM 5

ni pic aku mase join kumpulan KOMPANG :)
mase form 5 .. hihi ..
COMEL BUROK kn pic ni ?? 
hihi :D
aku kt dpn membe aku yg pakai cemin mate itam tu :)
sweet kn ??? hahahahahaha :3
^.^


comel kn aku senyum >.< 
(perasan) hihi :)
tu hah aku blah kiri yg bediri tu :3
^.^



comel comel <3
ni adk beradik aku .. :)
love u all .. hehe ..
HENSEM CUTE BUROK la muke aku >.<
tp aku terima dengan REDHO :)
^.^



ni pic-pic kt album mase form 5 .. hehe .. simpan lagi au .. sebab aku na la .. hahaha .. lantak la .. haha (tiba tiba) .. ok la ok la .. na pergi makan :) hihi ..



RINDU AKAK SWEET :(

ni la akak ke dua aku ..
 cuma ayah lain jek .. >.<
hohoho :3 SITI ZUBAIDAH (blah kanan tu) ^.^
yg tengah-2 tu akak sedare aku NORADILAH AZMAN
yg kiri tu ..... ta kenal :P haha :)
^.^



ni mesti kt batu layar .. kot ..
tatau la .. sebab aku ta ikot .. hehe ..
^.^


akak sweet 
^.^


comel la akak ni >.< kn .. kn .. kn .. :)


hohoho :3 comel comel >.<



hehehehe >.< ni la AKAK SITI ZUBAIDAH :)akak ni SWEET LIKE SUGAR .. lau korg minom air milo ais TAWAR , bile ngok akk ni SENYUM .. air tu secare AUTO jd MANIS .. hahaha .. gurau jek .. hihi .. sayang akk tau .. hihi (gedik) hoho :3 bile la akk na dtg uma .. ari tu akk na dtg an p akak sdare adk keje :( sedih au sedih .. hehehe .. tape la akak .. mungkin tade rezeki >.< hihi .. lupe pulak na ckp .. kite org bukan berangkat au .. tp serius >.< hehe .. same like brother and sister :3 hihi .. bile la na date ngn akk ek .. hihi .. (jangan jeles) hohoho :3 btw .. adik rindu akk :( huhu .. 



to AKAK SWEET :

  • maaf amek pic senyap senyap
  • adik rindu kt akak
  • adik na tepon akak tp .. ta tau na ckp ape >.<

Thursday, 19 April 2012

buatmu UMI & BONDA :)




I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you



For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed


Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you

Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you



Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday


Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday



You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me



There is no one in this world
That can take your place

Oooh I'm sorry for ever taken you for granted


I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I'm around you


Only God knows how much you mean to me


suke lagu ni .. maaf cos ade DELETE sikit :) awak NO.1 pd saye <3 thanks UMI & BONDA :) terkadang silap n terkasar bahase .. maaf sangat sangat :( lau boleh d undur kn mase , edin na wt UMI & BONDA tersenyum slalu lau ketawe lg bagus :D hihi .. LOVE U UMI , LOVE U BONDA <3



   

SAJAMU AKANKU BALAS :)

<3 THANKS <3

raye 2011 ^.^

ni pic raye ton lepas <3
hehe .. BUROK HENSEM gak aku ni :P
hohoho :3



ni adik aku yg amek .. 
hahaha (saje posing)
da la burok =="



ayah , aku & walid :)
(aku ade 2 FAMILY)
^.^


ni adik aku (Ali Mustoffa)
cute kn die .. (cm aku) hihi :) 
^.^ 


ni adik n akak aku :)
(Ni'mat Saadah & Nawwar Sakinah)
^.^


heeeee ~~ :) suke suke >.< tp kn pic UMI & BONDA tade la :'( adk ta masokkn dlm laptop ==" .. happy sngt mase ni .. aku beraye uma sedare mare pakai jubah ==" hohoho :3 (bajet alim konon) haha .. tade la .. aku mang na pakai .. cos aku suke :) btw .. I LOVE MY FAMILY :D

Wednesday, 18 April 2012

PERTENGAHAN SEM :)

jom kongsi soalan exam :)


exam pertengahan semester bg kursus 
PENGAJIAN ISLAM

aku jawab ni : 
  1. memahami jihad sbgai operasi ketenteraan adalah tidak salah, ttpi menyempitkan skop jihad hnya kepada peperangan adlah tidak tepat dan harus d perbetulkan. huraikan mengenai kategori jahat sebagaimane yg d katakan oleh SAID HAWWA. sokong perbincangan tersebut dgn dalil-dalil serta hujah anda.

bace sampai habis tau :) ni karangan aku yg masok dlm BUKU AS-SYARIAH :D hihi .. insyaallah bukunye terbit ton ni >.< ustazah tunjok mase presantation n buku lom siap sepenuhnye :)


SAID HAWWA :


jihad lisan         jihad pendidikan     jihad politik  

      jihad menggunakn tangan & diri       jihat harta


   rajah di atas menunjukkan lima kategori jihad yg dinyatakn oleh SAID HAWWA iaitu jihad lisan, jihad pendidikan, jihad menggunakan tangan & diri, jihad politik & jihad harta.
   pertama, iaitu jihad lisan.jihad lisan brmaksud jihad yg mnggunakan pertuturan @ percakapan sperti pendakwah bebas yg pergi ke masjid, surau @ kemana sahaja untk berkongsi ilmu melalui ceramah.hal ini dpt d kategorikn sbgai jihad lisan.Nabi Muhammad telah bersabda yg berbunyi "sampaikanlah daripadaku walaupun satu ayat".kita lihat sperti ustaz azhar idrus, beliau sentiase pergi brjihad lisan walaupun ada segelintir masyarakat yg tidak mnyukainya.
   jihad pendidikan, iaitu jihad ilmu.jihad ilmu brmaksud sistem pembelajaran d sekolah-sekolah,kolej & d mana-mana yg mempunyai pengajar(guru) & org yg d ajar (pelajar).jihad pendidikan dpt memberi kesan kpd pelajar-pelajar mngenai ilmu agama.menuntut ilmu adalah wajib, kerana dngn adanya ilmu dpt membimbing kita d usia tua.selain drpd itu, mati dlm menuntut ilmu adalah syahid.
   kita selalu mendengr tntang peperangan d negara-negara islam d luar malaysia.mereka bermati-matian membela islam walaupun sanggup bergadai apa yg mereka ada.lihat d palestin, ramai kanak-kanak yg ikut brperang menentang kafir laknatullah.ini boleh d kategorikan sbgai jihad menggunakn tangan & diri.
   dewasa ini kita melihat umno, pas, keadilan dan banyak lagi pakatan atau parti-parti lain yg ingin memerintah malaysia.kita tidak selamanya muda, kita pasti akan mati.mahukah kita duduk d bawah jajahan kafir laknatullah ?, mestilah kita tidak mahu.jadi pilihlah pemerintah islam yg adil.jihad politik iaitu perkata yg benar d dpan pemerintah yg zalim.berani kerana benar takut kerana salah.fikirlah yg sebaiknya.hal ini boleh d kategorikn sbgai jihad politik.
   yg terakhir skali, iaitu jihad harta.jihad harta dpt d lihat dr segi kegunaan harta, menjaga harta & menggunakn harta kejalan ALLAH.



huhu .. sikit jekn ?? banyak lgi isi dlm otak :) hihi .. biase la .. mase ta cukop mase wt essay ni .. btw , sangat berbaloi :) thanks ustazah akma cos masokkn essey dlm buku terbitan ustazah ^.^

cute ? aku ? imam muda ? k-pop ? salman ? same ? perasan ? haha :P


ehem ehem .. huhu .. kelakar kn ??
ade aku kisah ??
^.^
ni la IMAM MUDA BARU :)
hikhikhik



hehe .. tu la SALMAN ~ kwn aku .. di mana ade aku , mesti ade die :) kitorang ni K-POP tau .. biase la ramai peminat .. pegi sane org kejar pegi sini org kejar .. hehe .. biase la .. hidup di dunia ta nyata ni .. hahahahaha (jangan muntah muntah k mase bace ni ^..^ ) hihi .. gurau gurau jek :) rindu la kt kau .. kenapa la cuti ni lame sangat .. ta leh la na men LARI LARI dengan PEMINAT ni .. hahaha :P (kenyataan perasan



cute nye muke aku mase kecik :)
hohoho :3 asek perasan jek aku ni >.<
ni lah aku mase kecik .. 
^.^


same ta same ta ?? same kn pic mase kecik dengan besar ?? hihi .. mesti la same >.< hohoho :3 ingt lagi dulu dulu main guli .. org main baling bagi kene guli p aku simpan banyak-banyak ==" haha .. loser sangt kn ?? haha .. ok fine .. hehe :) 

Tuesday, 17 April 2012

REUNION TAHFIZ '92 :)

hah .. tu aku .. hahaha :) 
terpakse memendekkan diri ~~
sebab t kawan kt blakang tu ta nmpak ..
kesian dorg ..  
^.^


hukhukhuk .. ramai kan budak budak TAHFIZ mase DARJAH 6 :) hihi .. tapi kn ade lagi yg tade la .. konon konon malu na begamba .. haiisshhh .. ta SPORTING la .. hahaha .. setelah 8 tahun tidak berjumpa , ni la hasilnya .. hahahaha :D na cite sikit ni .. huhu .. jurugamba dalah 8 org .. yg taleh tahannye satu ni jek yg jadi .. pic yg lain lain sume org ketawe dengan taleh cover muka .. hah-hah-hah .. hehehe .. na tau ta sbb pe .. jurugamba petame "1,2,3 seennyyuummm" yg kedua "1,2,3 sssmmiillleee" yg ketiga "1,2,3 kkkeeettaaawweeee" hahaha .. mcm ne ta bedekak .. sume lain bunyinye .. siap ade lenggok beb .. hahaha ..



suke suke ^.^ hihi :)
ni mase malam harinye :D


korang jgn fikir bukan bukan k .. aku dudok jauh tau .. jauh dr pompuan :) hehe .. just info jek .. mane tau korang kutok kutok kn .. hikhikhik .. haha .. apabila aku pegang kamera .. tu la jdnye .. hehe .. tau ta aku amek banyak pic kt RESTORAN SS tu .. dengan pelayannye , budak budak kecik , pakcik , kakak , abang , makanan , minumam , hhaaiisss .. cakap banyak pon ta cukop page .. heheh .. ni la namenye MALAM BERSYISHA :) best .. hihi ^.^



banyaknye asap =="
huhu


ni la malam yg best :) malu aku bila pompuan amek pic aku .. hahaha .. (PERASAAN) hekhekhek .. ni la malam terakhir setelah 8 ton berpisah .. kitorang da janji 10 ton lagi , kitorang akn berkumpol :) haha .. ape ek agaknye yg brubah .. hihihi :D
aku doakan semoga korang BAHAGIA ok .. :)


USM ~ haha :)

- ni aku dengan NIK ASYRAF -
ni mase kt USM kelantan :)
pergi tengok nasyid 
^.^


- aku dengan MANJA (AMIR IKRAMI) -
hahaha .. market tau dier tuhhh ..
hahaha
^.^

ni la GENG BAS SEKOLAH 
hahaha >.< 
muka sume ALIM ALIM kn ?? hehe
insyaallah sume jd ULAMA'
^.^
hidup mati bersama 
SAHABAT ~


- sebelah aku tu SALMAN - 
die la SAHABAT aku sentiase ..
hahahahah
mane ade aku , die pasti ada
^.^



- NIK , MAD KUD , EDIN , JERIL n ATIQ -
(nama samaran)
gedik gedik jek na name samaran bagai ..
hahahaha
alamak ==" .. nape tangan aku cm tu ??
seram pulak jdnye .. 
padahal na wt peace jek .. hahaha


pic yang dr atas sampai bawah ni pic mase kt USM kt KELANTAN ni .. hehe .. ade NASYID .. huhu .. best beb naik pentas .. (mase da habes) hahahahahahah ==" .. lawak ke der ?? hahaha .. ape ni ape ni .. ok ok .. mase ni best bile amek pic pic ni .. SEBAB aku mang ta minat BERGAMBA GAMBA sgala ni .. hari ni aku ok pulak mase dorang hadapkan kamera depan aku .. hehe .. biase aku akan cuba sedaya upaya untuk mengelak .. hahahaha .. untung tau sape dapat BERGAMBA ngn aku .. sebab na BERGAMBA dengan aku memang cukop cukop cukop SUSAH tau :) (macam artis kn ??) hihi ..  yg penting itulah aku  ^.^



untukmu sahabat

burokkan aku edit =="
tp aku suke :)


KHAS untuk SAHABAT :)



Terlalu sukar menjalinkan

PERSAHABATAN

Kerana ia adalah pertautan hati,

Bukan pertautan fikiran,

Lebih lebih lagi,

Bukan perhubungan KEBENDAAN SEMATA :)



hehe .. ni IKHLAS dr aku untok kau SAHABAT :) best la korang dpt FLY jauh jauh .. aku jek kt malaysia .. lau bukan sebab UMI aku ta bagi , aku da FLY jauh jauh ikot korg :( korang tau ta , yg sahabat kita lagi sorg da FLY g yemen ton ni dalam bulan 2 ritu ? pehh .. die ajak aku .. tau ta perasaan aku mase tu jeles sangat .. jeles .. aku hanya mampu SENYUM jek .. SENYUM !! hhmmm .. pape pon aku rindu la korang .. serius aku ckp , korang sentiasa dlm doa aku .. wt terbaik k .. aku kt malaysia ni na buktikn yg kt mana mana same jek .. blaja ta pernah senang :) hehe .. tp ingat tau .. BELAJAR BUKAN KERANA KEDUDUKAN :) bila ilmu da banyak , kedudukan tu yang akan kejar kita .. ^.^ .. good luck n happy always k korang :)

ustaz .. ustaz .. :)

haha .. macam paham jek ~
^.^

rindu mase ni :(
ustaz na ajar korg lagi la ..
t dpt hadiah lg ~
 :D hahaha (gurau jek)


ehem ehem ehem .. haha .. ni la al-fadhil al-ustaz Ali Muhyiddin Ibnu Dahlan ~~ hahaha :) ingat lagi ajar dorg ni .. sape la amek ni .. haaiisshh ~ malu aku >.< tp mahu ~ hahahaha .. selamat tade VIDEO nasyid ngn budak budak ni .. lau ada .. malu aku .. hikhikhik .. aku suka bile salah sorg budak budak ni dtg ckp "ustaz..ustaz ni hensem la..(buat muke cute)" malu aku d buat nye .. da la comel budak tu .. tp budak kecik la .. baru darjah6 .. hehe :) tu la kenangan 2011 yg susah na lupe (sebab ade budak comel puji) hehehehehe :)

cuba teka nie sape ??


sweet kn ???
memang la sweet :)


cuba la teka ni sape .. mesti la korang ta kenal ==" .. haha .. ni la die couple adik aku :) comel kn die .. aku sayang tau die sngt .. walaupon sayang , aku geram gile bile kua ngn die ni .. duit aku mang cm paip bocor la .. hahaha .. kesian kt aku kn .. hahaha (gedik) ~ haha .. rindu la kt die .. :( aku ta balik selangor .. so ta pt la jmpe die .. hihi .. aku teros ke KELANTAN .. berjihat mencari ilmu allah yg ta pernah abes ni .. apa apa pon isyaallah aku dapat balik selangor pas kursus ^.^ aku rindu kt AYAH , BONDA , NI'MAT , KAK NAWWAR , n TOPA :( rindu la .. SANGAT SANGAT tau .. ok ok .. innallahamaassobirin :) hihi .. 

BLOG baru ~ :)

ASSALAMMUALAIKUM :)


kene langgar , maggi dan blog ?? 
hahahahaha ~ (tiba tiba)

apa kaitan pic kt atas ni dengan blog baru buat ni ek ?? ok ok .. tade kaitan sikit pon .. hahaha ..rini buat FACEBOOK BLOG baru la :) haha .. hari ni 18/04/2012 ~ ni tarikh aku wt BLOG baru .. apa apa lh .. hahahaha .. tau la org baru buat blog baru .. huuuhhh .. tade follower pon :( hihi .. tapa tapa ~ follower boleh cari kn ?? SAHABAT yg susa na cari .. hekhekhek .. apa apa pon thanks to ALLAH sbb bagi hambamu ini hidup hingga mencecah 20-an ni :D hihihi .. ta lupa juga kepada baginda junjungan kita NABI MUHAMMAD S.A.W .. ok ok .. berdirinya saya di sini adalah di sebabkn tade kerusi .. hikhikhik .. serius la abang encik Ali Muhyiddin .. hihihi :) .. hah .. lupa pulak .. saya ni DUDA bujang au :P hihi .. tapi da berpunya (ALLAH) .. hahaha .. memang da wajib la kn :) hihi .. pape pon enjoy k ^.^